Manisa Turgutlu Devlet Hastanesi

Manisa Turgutlu Devlet Hastanesi

TURGUTLU DEVLET HASTANESİ YOĞUN BAKIMI 3. BASAMAK OLARAK HİZMET VERMEYE BAŞLADI

Güncelleme Tarihi: 05/10/2018

Turgutlu Devlet Hastanesi Turgutlu bölge halkına kaliteli ve de nitelikli sağlık hizmetleri sunumuna aralıksız olarak devam ediyor. Turgutlu devlet hastanesinde daha önce ikinci basamak hastalara hizmet veren ünite yenilenerek üniversiteler düzeyinde olan üçüncü basamak hizmeti vermeye başladı. Turgutlu devlet hastanesinin açılışıyla birlikte ikinci basamak yirmi yataklı hizmet veren yoğun bakımımız bakanlığımız ile yaptığımız görüşmeler neticesinde 12 yataklı 3.basamak yoğun bakım ve 6 yataklı 2.basamak yoğun bakım olarak yeniden tescillenmiştir. Fiziki şartları yeniden düzenlenerek oluşturulan 3. basamak yoğun bakım ünitesi sayesinde dışarıya olan sevklerde azalma olacaktır..Bölgemizin şartları nedeniyle hasta sevkleri ve mağduriyetleri yaşanmaması için önemli bir gelişmedir. Şu anda hastanemizde yoğun bakım hizmeti anlamında üniversite seviyesinde hizmet verilmektedir. Burada anestezi uzmanlarımız 24 saat nöbet tutuyor.1. ve 2.sınıf yoğun bakımlardan farklı olarak enfeksiyon hastaları için izole odası, özellikli hastaların ciddi şekilde bakılması ve solunum cihazlarının sayısının arttırılması gibi gelişmeler sağlandı. Bu sayede 3. Basamak yoğun bakımlarda ilerlemiş çoklu organ yetmezliği olan, solunum ve diyaliz makinelerine bağlanması gerekebilen ve bulaşıcılığı önlemek amaçlı izole edilmesi gereken kritik hastaların takip ve tedavileri yapılmaktadır. Turgutlu'muza ve hastanemize hayırlı olsun.

• 3.jpeg
  • 2.jpeg