01-07 Ekim Emzirme Haftası Kutlu Olsun
08 Ekim 2018

Turgutlu DevletHastanesi'nde, 1-7 Ekim Dünya Emzirme Haftası kapsamında, anne sütünün önemine dikkat çekmek için, emzirme günü etkinliği düzenlenerek emzirmenin önemi, faydaları, anne sütünün bebeğin gelişimindeki rolü ile yeni doğan bebeğin bakımı ve beslenmesi konuları anlatıldı.Başhekim  Dr. Ümit AKSOY, "Anne sütü bebeğin ihtiyacı olan bütün besin ve vitaminleri içermektedir. Anne sütü psikolojik, ekonomik, steril ve pratiktir ve şu ana kadar anne sütüne yakın içerikli bir gıda üretilmemiştir. Bu yüzden  ilk 6 ayda mutlaka anne sütü öneriyoruz. Bu tarz etkinlikler farkındalık için çok önemlidir. Amacımız toplumda sağlıklı birey sayısını arttırmaktır" dedi.

Etkinlikte anne sütü ve emzirme ile ilgili hastanemizde Kadın Doğum Polikliniği önünde stant çalışmaları yapıldı. Hastanemizde anne adaylarına ve loğusa annelerimize anne sütü hakkında eğitim verilerek, annelerin tüm soruları cevaplandı. Etkinlik anne sütünün önemini anlatan bilgilendirme kitapçığı dağıtımı ve yapılan ikramlar ile son buldu.

• E3.jpeg
  • E5.jpg