TEMİZ ÇEVRE, TEMİZ HASTANE PROJESİ UYGULAMAYA BAŞLADI
26 Ağustos 2019

TEMİZ ÇEVRE, TEMİZ HASTANE PROJESİ UYGULAMAYA BAŞLADI

Proje kapsamında hastanemiz yeni atık depolarına kavuştu.

Temiz Çevre Temiz Hastane projesi, Turgutlu Devlet Hastanesi tarafından yürütülmekte olup, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı Zafer Kalkınma Ajansı tarafından desteklenmektedir. Projenin amacı Turgutlu Devlet Hastanesinde atık depolarını çevreyi ve halkı korumak amacıyla, uygunluk kriterlerine bağlı olarak kurum dışı bir yere taşıyarak atıkların düzenli ve sağlıklı depolanmasını sağlamak ve elektrik enerjisi verimliliği kavramını yaygınlaştırarak çevre dostu hastane olmasını sağlamaktır.
Turgutlu Devlet Hastanesi Başhekimi Uz.Dr.Ümit Aksoy yaptığı açıklamada, “654.708,58 TL bütçeye sahip olan ve %60 ını Zafer Kalkınma Ajansı, %40 ını Sağlık Bakanlığının finanse ettiği projenin, 1.uygulama aşaması olan “Katı Atık Depolarının” yenilenerek 5 atık deposunun hastane bahçesinde beton üzerine zemin üzerine yerleştirildiğini ve projenin 2.uygulama aşamasında enerji verimliliğini sağlayacak olan hastane aydınlatma sistemlerinin led dönüşüm sistemlerine dönüştürülmesine devam edildiğini” ifade etmiştir.

• T1.jpg
  • T2.jpg